Random thoughts.

Astma:
Jag har ansträngningsastma. Jag får anfall när jag anstränger mig fysiskt, jag kan också då det när jag är väldigt rädd eller upprörd. Jag kan känna astman i halsen av cigarettrök, och stark parfym/tvåldofter.
Det är som om någon lägger ett tunt lager av hushållspapper i min strupe, jag kan andas men inte ordentligt. 
I hushållspapper finns det ju små hål som knappt syns, men när astman blir värre känns det som om papprets hål förminskas och blir mindre och mindre så att det blir svårare och svårare att andas.
Tillslut får jag panik. Det är helt naturligt att få panik när man inte kan andas. Det är en del av människan och dess instinkter. Att inte få panik när man knappt kan andas är inget som kan tränas bort. 
Att kontrollera astman kan jag dock bättre nu. 

Att bränna sig:
Ibland när jag tvättar händerna, och vattnet är för varmt bränner jag mig. No shit sherlock, tänker du väl nu.
Jag vet, så tänker jag med.
Men när det händer rinner det heta vattnet över händerna, och hettan skickar små nålar in i huden som borrar sig upp längs armen, och försvinner när nålarna når axeln. 
Det är så, prova.
Det känns som att vattnet är nålar, nålarna åker in i armen, och klättrar uppåt. Väldigt snabbt går det.
Så känns det inte om man bränner sig på en stekpanna, nålarna bor bara i flytande saker verkar det som. 
På stekpannor gör det bara ont.

Läsa böcker: 
När jag läser försvinner jag. Jag kryper in mellan bokens sidor, bosätter mig mellan raderna av ord, som bildar meningar, jag försvinner från den värld jag lever i. 
När jag läser hör jag inte vad som pågår runt mig. Om någon tilltalar mig när jag läser hör jag inte. Bokstavligen, det är så märkligt, hur jag bara kan fokusera bort allt annat, och leva in i boken. Det är intressant.

Mode: 
Jag tycker att det är intressant hur modet har förändrat sig. Från tex 50-talet, med figursydda känningar med utmärkta midjor, till 80-talets jag vet inte vad, till det vi har nu...
Jag undrar vad det är, jag tycker personligen att man klädde sig mycket bättre förr. När jag tittar runt på människorna på stan. Euww. 
No offence, jag säger bara vad jag tycker.


Allmänt | | Kommentera |
Upp